Sunday, May 15, 2016

YOLO!: TOKYO Part 2


Day 2:
Disebabkan kitorg tak buat itinerary awal2, so setiap malam kitorg ada rutin untuk tengok peta dan plan nak pegi mana. Hari ke-2 kitorg decide untuk explore Akasuka. Oh, tuan rumah kitorg jugak ada sediakan pocket wifi. So memang kitorg pakai yang tu je untuk internet. Laju lak tu. Make sure power bank full jela



Masa ni salah platform tunggu train. Patut semacam je orang lain tengok..situ xde train lalu pun. Orz
Terbuang masa lama jugak sebab tunggu train xkunjung tiba. Pelik gak sebab selalu orang cakap train kat jepun ni sharp! Masa tepat sampai. Padahal kitorg yang duduk salah platform. So kalau agak2 korang punya train lambat atau tak sampai2 tu faham2 la kebarangkalian korang sebenarnya dok kat platform yang salah. hahahaha

Lepas berjaya naik train yang betul, kitorg transit lagi sekali kat stesen Omiya untuk ke Ueno. Aim kitorg adalah sakura hanamiii kat Ueno park. miahahaha..unfortunately entahla..orang ramai sangat ke menyebabkan suhu meningkat atau kitorg yang dah terlamat, bunga2 sudah layu berguguran ;w; Then kitorg blah dari situ and gigih JALAN KAKI sejauh 2.7km untuk ke Asakusa. Fuhh hilang lemak 2.7kg//bricked
mari stalk orang berdatingg

saja nak tayang kesungguhan padahal lek je
Sepanjang dok jalan2 tu lengang je jalan die. Curious lak aku mana pegi semua orang. Oh and even jalan belakang rumah, bersih ya amat. Cuma scary la sebab lengang semacam. Sampai je Asakusa baru la nampak ramai orang. Sebab perut pun dah lapar kitorg ingat nak try kedai sushi halal area ni. Nak la try jugak sushi ori dari Jepun kot2 lagi sedap dari Sushi King kan.
.
.
.
Tapi kedai tutupp wuuuu. Dekat2 time dinner kang baru die bukak. Maka kitorg singgah 7eleven beli onigiri untuk lapik perut. Sadis lak rasa nak makan takde tempat duduk. Kitorg nyorok dalam area naik train tu untuk nomnomnom dulu. Lepas dah kenyang baru sambung jalan2. Dekat Nakamise street ada market untuk beli sobinier bagai. Tapi barang kat Jepun of kos mahal nye bertingkat2..sobs. Mampula beli dulu sobinier untuk family terchenta

Di belakang sana kelihatan berdirinya Tokyo skytree
p/s: opismate bengang aku xde baju lain pakai gi berjalan
ohhh begini rasanyaa hatiku sengsaraaa~

Then lepas siap beli sobenier sikit kitorg pegi balik kedai tadi. Yayy dah bukak. Tapi sendiri takut nak masuk. Hahaha. Disebabkan ini trip YOLO! so kitorg YOLO! masuk kedai. Kedai die kecik je, dua tingkat. Luckily ada sorang minah mat saleh keje waiter situ boleh speaking. Eventho kedai tu halal tapi diorg still serve beer. Then sebab kat bawah dah penuh, waiter tu mintak kitorg dok kat atas, ade partition jadi cam bilik. Dalam tu ada 2 meja. Dalam hati aku "hmm hmm bagus gak maybe dia nak asing kitorg dengan yang minum beer takut tak selesa".......

saya admit saya cewi sekejap

untillll.............................




No comments: